Tekniset ohjeet:

Toimintamateriaalit

Numero Nimi Kuvaus
1. Tekniset ohjeet

Teoria

Numero Nimi Kuvaus
1. Kolmion sivujen ja kulmien suhde Kolmion sivujen ja kulmien suhde, kolmioepäyhtälö.

Tehtävät

Numero Nimi Laji Taso Pisteet Kuvaus
1. Kolmioepäyhtälö 1 laji - vastaanottavainen keskinkertainen 3p. Annetun kolmion ja sen sivujen olemassaolon tarkistus.
2. Kolmion kulmat ja sivut 1 laji - vastaanottavainen keskinkertainen 3p. Määrittäminen kolmion sivujen suhteita käyttäen sen vastapäätä olevaa kulmaa.
3. Kolmion luokka sivujen perusteella 1 laji - vastaanottavainen helppo 1p. Kolmion luokan määrittäminen kuvasta sen sivujen perusteella.
4. Kolmion sivun vastaiset tai viereiset kulmat 1 laji - vastaanottavainen helppo 1p. Kolmion sivun viereisten tai vastaisten kulmien valinta.
5. Kolmion sivut, kun on annettu niiden ero 2 laji - tulkinta keskinkertainen 3p. Kolmion sivujen laskeminen, kun tiedetään sen piiri ja sivujen erot.
6. Kolmion vastaiset ja viereiset sivut ja kulmat 1 laji - vastaanottavainen helppo 1p. Valinta kuvasta vastaisten tai viereisten sivuja tai kulmia.
7. Tasakylkisen kolmion kanta 1 laji - vastaanottavainen keskinkertainen 3p. Tasakylkisen kolmion kannan määrittäminen, kun tiedetään kolmion piiri ja kylki.
8. Tasakylkisen kolmion kylki 1 laji - vastaanottavainen keskinkertainen 2p. Tasakylkisen kolmion kyljen määrittäminen, kun tiedetään kolmion piiri ja kanta.
9. Tasakylkisen kolmion piiri 1 laji - vastaanottavainen helppo 2p. Tasakylkisen kolmion piirin laskeminen, kun tiedetään sen sivujen pituudet.
10. Tasakylkisen kolmion sivut 3 laji - analyysi keskinkertainen 2p. Tasakylkisen kolmion sivujen pituuksien tarkastelu, annetun piirin avulla.
11. Tasakylkisen kolmion sivut, kun on annettu kyljen osa, joka on yhtä pitkä kannan kanssa 2 laji - tulkinta keskinkertainen 3p. Tasakylkisen kolmion sivujen laskeminen, kun tiedetään sen piiri ja kyljen osa, joka on yhtä pitkä kolmion kannan kanssa.
12. Tasakylkisen kolmion sivut, kun on annettu sivujen erot 1 laji - vastaanottavainen keskinkertainen 4p. Tasakylkisen kolmion sivujen laskeminen, kun tiedetään sen piiri ja sivujen erot.
13. Tasakylkisen kolmion sivut, kun on annettu sivujen suhde 2 laji - tulkinta keskinkertainen 3p. Tasakylkisen kolmion sivujen laskeminen, kun tiedetään sen piiri ja sivujen suhde.
14. Tasasivuisen kolmion piiri 1 laji - vastaanottavainen helppo 1p. Tasasivuisen kolmion piirin laskeminen, kun tiedetään sen sivujen pituudet.
15. Tasasivuisen kolmion sivu 1 laji - vastaanottavainen helppo 1p. Tasasivuisen kolmion sivun laskeminen, kun tiedetään sen piiri.

Testit

Numero Nimi Suositeltu aika: Taso Pisteet Kuvaus
1. Harjoittelu kolmion sivujen ja kulmien välisestä suhteesta 00:25:00 keskinkertainen 25p.

Pistokokeet (piilotettu opiskelijoilta)

Numero Nimi Suositeltu aika: Taso Pisteet Kuvaus
1. Koe kolmion sivujen ja kulmien välisestä suhteesta 00:20:00 keskinkertainen 13p. Tietojen tarkistaminen kolmion sivujen ja kulmien välisestä suhteesta.
2. Kotitehtävät kolmion sivujen ja kulmien välisestä suhteesta 00:20:00 keskinkertainen 10p. Vahvistetaan kolmion sivujen ja kulmien välisen suhteiden tuntemusta.