Tekniset ohjeet:

Toimintamateriaalit

Numero Nimi Kuvaus
1. Tekniset ohjeet

Tehtävät

Numero Nimi Laji Taso Pisteet Kuvaus
1. Neliön sisäympyrän pinta-ala 3 laji - analyysi keskinkertainen 3p. Neliön sisäympyrän kehän pituuden ja pinta-alan laskeminen, kun tiedetään neliön pinta-ala.
2. Neljäkkään sisäympyrän pinta-ala ja säde 3 laji - analyysi keskinkertainen 4p. Neljäkkään sisäympyrän pinta-alan ja säteen laskeminen, kun tiedetään neljäkkään sivu ja pinta-ala.
3. Segmenttien pinta-alat, kun on annettu säteen ja keskuskulman suuruus 3 laji - analyysi keskinkertainen 4p. Segmenttien pinta-alojen laskeminen, kun tiedetään säteen ja keskuskulman suuruus.
4. Sektorin pinta-ala, kun on annettu säteen ja keskuskulman suuruus 3 laji - analyysi keskinkertainen 2p. Sektorin pinta-alan laskeminen, kun tiedetään säteen ja keskuskulman suuruus.
5. Sektorin pinta-ala, kun on annettu säteen ja keskuskulman suuruus 3 laji - analyysi keskinkertainen 2p. Sektorin pinta-alan laskeminen, kun tiedetään säteen ja keskuskulman suuruus.
6. Sektorin, segmentin ja kolmion pinta-ala 3 laji - analyysi keskinkertainen 4p. Sektorin, segmentin ja kolmion pinta-alan laskeminen, kun tiedetään ympyrän säde ja keskuskulma.
7. Suorakulmaisen kolmion ulkoympyrän pinta-ala 3 laji - analyysi keskinkertainen 3p. Suorakulmaisen kolmion ulkoympyrän kehän ja pinta-alan laskeminen.
8. Tasasivuisen kolmion sisäympyrän pinta-ala 2 laji - tulkinta keskinkertainen 4p. Tasasivuisen kolmion sisäympyrän pinta-alan laskeminen.
9. Tasasivuisen kolmion ulkoympyrän pinta-ala 3 laji - analyysi keskinkertainen 3p. Tasasivuisen kolmion ulkoympyrän pinta-alan laskeminen.
10. Ympyrän halkaisija. Erilaisten ympyröiden pinta-alojen vertailu. 3 laji - analyysi keskinkertainen 4p. Ympyrän halkaisijan laskeminen, kun tiedetään ympyrän pinta-ala sekä erilaisten ympyröiden halkaisijoiden ja pinta-alojen vertailu.
11. Ympyrän kaaren pituus, kun on annettu säde ja keskuskulma 2 laji - tulkinta keskinkertainen 2p. Ympyrän kaaren pituuden laskeminen, kun tiedetään ympyrän säde ja keskuskulma.
12. Ympyrän kaaren pituus, kun on annettu ympyrän säde ja keskuskulman suuruus 2 laji - tulkinta keskinkertainen 1p. Ympyrän kaaren pituuden laskeminen, kun tiedetään ympyrän säde ja keskuskulman suuruus.
13. Ympyrän kehän pituus, kun on annettu jänne ja sen etäisyys keskipisteestä 3 laji - analyysi helppo 3p. Ympyrän kehän pituuden laskeminen, kun tiedetään jänne ja sen etäisyys keskipisteestä.
14. Ympyrän kehän pituus, kun on annettu jänteiden pituudet 3 laji - analyysi helppo 3p. Ympyrän kehän pituuden laskeminen, kun tiedetään jänteiden pituudet.
15. Ympyrän kehän pituus, kun on annettu ympyrän halkaisija. 2 laji - tulkinta helppo 1p. Ympyrän kehän pituuden laskeminen, kun on annettu ympyrän halkaisija.
16. Ympyrän kehän pituus, suorakulmainen kolmio 3 laji - analyysi helppo 3p. Ympyrän kehän pituuden laskeminen, käyttäen trigonometrista suhdetta suorakulmaisessa kolmiossa.
17. Ympyrän pinta-ala, kun on annettu jänne ja sen etäisyys keskipisteestä 3 laji - analyysi keskinkertainen 3p. Ympyrän säteen ja pinta-alan laskeminen, kun tiedetään jänne ja sen etäisyys keskipisteestä.
18. Ympyrän pinta-ala, kun on annettu sen säde 1 laji - vastaanottavainen helppo 2p. Ympyrän pinta-alan laskeminen, kun tiedetään sen säteen pituus.
19. Ympyrän pinta-alan kaava ja säteen laskeminen 1 laji - vastaanottavainen helppo 2p. Ympyrän säteen laskeminen, kun tiedetään ympyrän pinta-ala.
20. Ympyränmuotoisen tien pituus 3 laji - analyysi vaikea 4p. Ympyränmuotoisen tien pituuden laskeminen.